Sos alb pentru glasat fripturi

Posted by Mike On 2/22/2009


60 g faina, 400 ml lapte, 50 g unt, 2 oua, sare, piper, 60 g parmezan sau cascaval ras

Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l se pun faina si ouala intregi care se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Compozitia se dilueaza cu laptele rece adaugat cate putin la inceput, pana se subtiaza, apoi se pune jumatate de lingurita cu sare si un varf de cutin cu pioper. Se bate repede cu telul in forma de para pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute, pana cand compozitia se ingroasa ca o smantana care abia curge si se desfac toate cocoloasele formate la inceput (cand s-au infierbantat).

Friptura de vitel sau de vita, cand este gata, se taie in felii de 1 cm grosime care se vor aseza unele langa altele, neinghesuite intr-o cratita sau tava smaltuita, unsa cu grasime si tapetara cu faina sau pesmet. Cand sosul este gata, presara cu parmezan sau cascaval ras. Inainte de servire, se baga in cuptor, la foc tare, 10-15 minute, ca sa se remeneasca putin.

0 comments

Post a Comment