Cum se prepara o ciorba taraneasca

Posted by Mike On 2/22/2009

300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa, morcov, patrunjel, telina (total 200 g), o ceapa de marime mijlocie (80 g), 1-2 ardei grasi, 3 rosii, 2 cartofi mijlocii, o lingura cu mazare boabe (proaspata), 10-12 teci de fasole verde, bors sau alta substanta acra, frunze aromate, sare.

Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pun la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare; se fierb circa o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa 30 minute, se adauga mazarea. Cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri, rosiile (daca se poate, curatate de coaja), taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa nu se inmoaie si cartofii, apoi se adauga borsul completand lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste calda.

0 comments

Post a Comment