Marinata de peste conservata

Posted by Mike On 2/23/2009

1 kg peste, 1 ceasca de untdelemn, 4-5 cepe mari, 1/2 lingurite de ienibahar, 1/2 lingurite boabe de piper, 1 lingura bulion de rosii, 1 lamaie, sare, otet.

Pestele curatit si spalat se taie in bucati potrivite, se sareaza si dupa 10 minute se zvanta pe un servet curat. Se trece prin faina, se prajeste bine in untdelemn incins, pe amandoua partile. Prajit se pune pe o farfurie. Intre timp ceapa taiata in felii subtiri se caleste in untdelemn incins. 1/4 kg otet cu 1/4 kg apa, foi de dafin, boabe de piper si sare se fierbe iar apoi se potriveste dupa gust.

Intr-o cratita smaltuita se pun bucatile de peste asezate alternativ cu randuri din ceapa prajita. Deasupra se toarna atata din otetul fiert, cat sa se acopere complet si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga apoi bulionul de rosii, se misca cratita sa se incorporeze si acesta. Se pun feliile de lamaie curatate de coaja si samburi. Cratita se lasa deoparte pentru a se raci. Pestele rece se pune in borcane mai mici, iar deasupra se toarna sosul. Borcanul se leaga si se pastreaza la rece. Pentru a se mentine marinata bine, timp mai indelungat, se fierbe pe baie de abur.

0 comments

Post a Comment