Ingrediente:
4 oua, 1 galbenus crud, miezul de la o felie de franzela muiat, 1 lingurita unt, 1/2 ceapa taiata marunt si rumenita in unt, marar si patrunjel verde tocate fin, sare, piper, 1 1/2 lingura pesmet, salata verde
Mod de preparare:
Sosul: 3/4 ceasca smintina, 1 lingurita faina. Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugind apoi galbenusul crud, miezul de piine muiat, verdeata tocata, ceapa, sarea si piperul. Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de albus in asa fel incit sa i se dea forma unui ou intreg. Se dau prin pesmet si se prajesc in unt. Se aseaza apoi intr-o cratita mica, se toarna deasupra smintina bine amestecata cu faina si se lasa sa fiarba incet la foc foarte mic
Servire:
Se servesc calde, asezate pe o farfurie garnisita cu frunze de salata verde
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments
Post a Comment