Gulas cu carne de porc

Posted by Mike On 2/24/2009

500 g carne de porc (daca este posibil partea de la ceafa), 1 lingura de untura, 1 lingurita de boia, 1 ardei gras, sare, patrunjel verde tocat, 1-2 cepe, 300 g cartofi.

Untura se pune in cratita si se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa tocata si se caleste in culoare galbuie. Se pune boiaua, se amesteca si emediat se adauga bucatile de carne. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit. Din cand in cand se mai adauga apa calda.

Intre timp, cartofii curatiti de coaja si taiati in cuburi, se fierb in apa clocotita. Cand sunt fierti pe jumatate, se scot cu polonicul gaurit si se pun in cratita cu carne. Se adauga ardeiul taiat in bucati mici si se completeaza cu atata apa calda, cat este necesara pentru ca mancarea sa fie servita cu lingura. Cand si cartofii au fiert, se pune in castronul de supa si se serveste ca felul I.

Acest preparat se poate face si din carne de oaie, dar atunci carnea taiata in bucati se opareste si se spala in mai multe ape, pentru a-si pierde mirosul de seu.

0 comments

Post a Comment