Muschi de vaca gatit ardeleneste

Posted by Mike On 2/24/2009

600-700 g muschi, 150 g untdelemn, 1 lingura de ceapa tocata, 1 lingurita de boia, 400-500 g cartofi, 2 ardei grasi taiati in bucati protrivit de mari, 2-3 linguri bulion de rosii, sare, piper, 1 lingura de unt fierbinte, 1 lingurita de patrunjel verde tocat.

Muschiul se taie in felii de grosimea unui deget. Se bate putin cu batatorul de carne, se sareaza, se pune boia si piper dupa gust. Se inabuseste in 1/2 din cantitatea de untdelemn pana cand carnea este moale. Intre timp, cartofii curatati de coaja si taiati in bucati patrate se fierb in apa rece. Ceapa se prajeste in untdelemnul ramas, se stinge cu bulion, se adauga ardeii, putin sos in care s-a inabusit carnea, sarea necesara si se fierbe in cateva clocote.
Feliile de carne se pun pe farfuria de servit, deasupra se toarna sosul, se pun cartofii cu unt fierbinte si frunzele de patrunjel.

0 comments

Post a Comment