Prepararea maionezei

Posted by Mike On 2/25/2009

2 galbenusuri, 200 g untdelemn, zeama de lamaie sau otet de fructe (dupa gust), sare.

Galbenusurile de ou se pun in castron de portelan cu putina sare si se freaca aproximativ 5 minute apoi se adauga in picaturi untdelemnul. Din cand in cand se adauga putina zeama de lamaie. Daca maioneza devine prea groasa se subtiaza cu putina apa, iar dupa ce s-a pus apa, untdelemnul se poate pune in suvite mai mari.

Dupa ce a fost amestecata suficient se potriveste de sare, zeama de lamaie sau otet de fructe. Pentru a-i pastra maionezei o durabilitate mai mare (sa nu se alterneze usor) galbenusurile de ou se pot fierbe, se trec prin sita inoxidabila, se pun in castron si se procedeaza ca si la indicatiile date mai sus cu galbenusul crud.

Dupa gust, la aceasta maioneza se pot adauga 1-3 linguri de smantana. Un sos adevarat de maioneza, nu are la baza decat oul, untdelemnul, sarea si zeama de lamaie sau otet de fructe.
Cum se poate repara o maioneza taiata?

Nereusita preparatului se poate intampla din doua motive:
1) Diferenta de temperatura intra galbenusurile de ou si untdelemnul adaugat
2) Adaugarea untdelemnului in cantitate prea mare (turnarea nu s-a facut picatura cu picatura).

Pentru a repara maioneza, intr-un castron de portelan se pune o lingura de apa. Se adauga o cantitate foarte mica ( aproape in picaturi) din maioneza taiata amestecand mereu. Dupa aceasta inglobare se mai poate adauga untdelemn pana la consistenta dorita de noi.

Alt procedeu. Un galbenus de ou fiert, trecut prin sita se pune in castron si se adauga maioneza taiata amestecand mereu. Se poate continua cu untdelemnul in cantitatea dorita.

0 comments

Post a Comment