Supa de mere-O delicatesa!

Posted by Mike On 2/23/2009

Maruntaie sau carne din spate, cu mult os, de pui sau de alta pasre (cca 150 g), o ceapa de marime mijlocie, 1/2 kg mere, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, frunze de patrunjel, telina, zeama de lamaie, 20 g unt, sare.

Carnea taiata in bucatele se pune la foc in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare si cu ceapa intreaga. Cand carnea este fiarta, se scoate ceapa si se adauga merele curatate de coaja si taiate in felii de 1 cm grosime, fierbandu-se numai 10 minute, ca sa nu se inmoaie prea mult. Se drege ca si precedentele, facultativ, se pune o lingurita de "Vegeta" si se adauga zeama de lamaie, o lingurita de zahar, dupa gust, cateva bucatele de unt, iar pentru aroma, patrunjel si o mica frunza de telina, tocate.

Aceasta supa usoara si hranitoare se poate pregati si fara carne. Se pune sa fiarba 1 l supa de zarzavat strecurata sau apa, impreuna cu o lingurita de "Vegeta" sau in absenta acesteia, numai apa, cu o ceapa crestata in patru si o mica frunza de telina, lasand sa fiarba 10 minute. Se adauga apoi feliile de mere si se fierb 10 minute; apoi supa se ia de pe foc, se drege, se sareaza si se acreste ca si precedenta, adaugand bucatele de unt si verdeata tocata.

0 comments

Post a Comment